Supergode eltefrie "jukse" rundstykker
Disse rundstykkene er en stor favoritt i huset her blant både små og store. Jeg baker de som regel på slump, men for dere har jeg tryllet frem en oppskrift. Mulig vesken må tilpasses litt underveis. Denne oppskriften lager jeg uten bakemaskin. Er du på jakt etter enkle, knallgode mellomgrove rundstykker, perfekt til helgelunsjen eller til matboksen har du kommet riktig.
Du trenger:
1 pose med møllerens solsikkebrød
300 gr hvetemel
150 gr grovbakst eller annet grovt mel
1,5 dl havregryn
100 gr smør
2 egg (kan sløyfes, tilsett eventuelt litt mer vann)
1 ss søtning (honning, brunt sukker, hvit sukker, sirup eller sukrin)
1 dl tørre byggryn (disse skal kokes eller legges i bløt natten over)
1 pose tørr gjær
ca 1 liter fingervarmt vann
Begynn med å koke byggrynen myk, kokes ca i 20 minutter, eventuelt legg de i kokende vann over natten. (koker du de opp kan du gjerne bruke vannet du koker med i oppskriften)
Rør sammen alt tørre
ha terninger av smør og egg i den fingertemp vesken og rør godt om til smøret så og si har smeltet.
Hell vesken i alt det tørre og rør godt om med en slikkepott.
Blandingen skal være enkel å røre i med en slikkepott, men likevel fast, så ikke hell all vesken i til å begynne med.
La deigen heve til dobbelt størrelse.
Bruk to spiseskjeer som du dupper i kaldt vann for å forme rundstykker.
I denne oppskriften får jeg hele 48 små rundstykker.
La rundstykkene hvile i 30 min på platen før du steker de
Stekes midt i ovnen på 210 grader i ca ca 15-20 minutter till de er gyldne og crispy.